آزمایشگاه‌های بیولوژیک آمریکا؛ تهدیدی خاموش در فضای پساشوروی

آمریکا دولت چین را متهم به گسترش ویروس می‌کند در حالی که آزمایشگاه‌های بیولوژیک آمریکا در فضای پساشوروی بارها مشغول فعالیت‌های مشکوک بوده و هستند.

به گزارش مشرق، آمریکا دولت چین را متهم به گسترش ویروس می‌کند در حالی که آزمایشگاه‌های بیولوژیک آمریکا در فضای پساشوروی که بارها متهم به انجام فعالیت‌های مشکوک شده‌اند، مورد انتقاد کشورهای مختلف قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید:

ترامپ موفق‌ترین بیوتروریست تاریخ بشر است

موضوع ساخت آزمایشگاه‌های بین‌المللی در آسیای مرکزی در سال 2017 مطرح شد که قرار بود در آنان میکروارگانیسم‌های خطرناک نگهداری شود.

این برنامه مورد حمایت «الماس بیک آتامبایف» رئیس جمهور سابق قرقیزستان قرار گرفت اما مردم قرقیز این پیشنهاد را قبول نکردند و چندین تجمع اعتراضی برگزار کردند.

در نتیجه آتامبایف مجبور به لغو این برنامه‌ در آزمایشگاه سازمان بهداشت جهانی، آزمایشگاه کنادا و آزمایشگاه قرقیزی- چینی شد و در حال حاضر قرقیزستان تنها کشور منطقه است که در آن آزمایشگاه‌های بیولوژیک خارجی ندارد.

گفتنی است که برنامه ساخت آزمایشگاه سازمان بهداشت جهانی متعلق به دولت آمریکا بود و در آن پروژه کاهش تهدیدات تروریسم بیولوژیک ستاد نیروهای مسلح آمریکا اجرایی می‌شد.

پروژه مذکور آمریکا در 25 کشور جهان در زمینه بررسی اپیدمی‌ و جلوگیری از اپیدمی‌ فعال است و  طی 10 سال اخیر تعداد آزمایشگاه‌ها از 20 به 400 واحد رسیده است.

تعداد زیاد از آنان در کشورهای شریک روسیه مانند قزاقستان، ازبکستان، ارمنستان، مولداوی، گرجستان، آذربایجان و غیره قرار دارند.

به نظر «مسکو» حضور آزمایشگاه‌های آمریکا در منطقه تهدیدی جدی برای امنیت ملی است و بارها کارشناسان روس از این آزمایشگاه‌ها بازدید و وضعیت و فعالیت آنان را بررسی کردند که احتمال تولید سلاح بیولوژیک در آنان وجود داشت.

اما کارشناسان روسیه نتوانستند از این آزمایشگاه‌ها همزمان با آغاز اپیدمی کرونا در فضای پساشوروی بازدید کنند ولی نقش آزمایشگاه‌های آمریکایی مورد توجه کارشناسان قرار گرفته است.

در رسانه‌های قزاقستان اطلاعاتی درباره بررسی ویروس «کرونا» در یکی از آزمایشگاه‌های آمریکا در شهر «آلماتی» در سال 2017 منتشر شده بود که 3 سال قبل از اپیدمی جهانی است.

نتیجه مطالعات مربوط به شناسایی اشتراکات بین این ویروس و کرونا فعلی اعلام و توسط دولت قزاقستان تأیید نشد.

«ماریا زاخاروا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در نشست خبری اظهار داشت: وجود زیرساخت‌های بیولوژیک خطرناک در نزدیکی مرزهای روسیه عامل مورد نگرانی مسکو است.

وی گفت: دولت آمریکا برای تقویت آزمایشگاه‌های بیولوژیکی در مناطق مختلف تلاش می‌کند بنابر این به نظر مسکو «واشنگتن» مسئولیت چنین اقداماتی را باید بپذیرد.

زاخاروا تصریح کرد: آزمایشگاه‌ها در کشورهای پساشوروی به بهانه مبارزه با تروریسم بیولوژیک توسط نظامیان آمریکا تأسیس می‌شوند ولی اهداف آنان مشخص نشده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه خاطر نشان کرد: نگرانی بسیاری نسبت به فعالیت آزمایشگاه آمریکا در گرجستان داریم و چند بار اطلاعاتی درباره آن اعلام کردیم که این آزمایشگاه، سامانه جهانی نظامی آمریکا در زمینه کنترل گسترش بیماری‌های عفونی است و چنین مراکزی در چند کشور جهان نیز فعال هستند.

این مقام گفت: علاوه بر این مقامات ارشد نظامی آمریکا پیوسته از این آزمایشگاه‌ها بازدید و اقدام به گسترش فعالیت خود می‌کنند. احتمال تولید سلاح بیولوژیک در آن مراکز توسط نظامیان آمریکایی وجود دارد.

وی ادامه داد: حضور زیرساخت‌های بیولوژیک خطرناک آمریکا در نزدیکی مرزهای روسیه موجب نگرانی مسکو است و دولت روس حتی چندین بار اعتراض کرده اما واشنگتن خطرناک بودن این مراکز را قبول ندارد، در حالی که فعالیت آنان می‌تواند عواقب غیرقابل پیش‌بینی داشته باشد.

همزمان با آغاز اپیدمی در قرقیزستان، افکار عمومی این کشور حضور آزمایشگاه‌های خارجی در مرزهای خود را بررسی می‌کنند و بخش بزرگی از جمعیت از عدم ساخت آزمایشگاه قرقیزی- آمریکایی، قرقیزی- کانادایی و قرقیزی- چینی راضی هستند.

«بکیت بکیتایف» کارشناس مسائل سیاسی قرقیزستان معتقد است حضور آزمایشگاه‌های خارجی در این کشور تهدیدی برای امنیت ملی است.

وی با اشاره به این موضوع اظهار داشت: پس از فروپاشی شوروی سابق در مولداوی، آذربایجان، قزاقستان، ازبکستان و دیگر کشورها آزمایشگاه‌های خارجی ساخته شد که مقامات رسمی محلی حق ورود به آنان را ندارند.

وی افزود: تبادل اطلاعات از طریق سامانه‌های داخلی انجام می‌شود و کارشناسان محلی به آن دسترسی ندارند.

بکیتایف تصریح کرد: امروز بشریت خطرناک بودن ویروس‌ها و دیگر میکروارگانیسم‌ها را درک کرده و ما به ممنوعیت فعالیت این گونه آزمایشگاه‌ها نیاز داریم چرا که سلاح بیولوژیک باید همانند سلاح هسته‌ای ممنوع شود.

این کارشناس خاطر نشان کرد: پیشنهاد ساخت آزمایشگاه آمریکا در شهر «بیشکک» در سال 2010 اعلام شد. کارشناسان قرقیز تهدیدات را ارزیابی و اجازه اجرای برنامه راه را ندادند و تنها با آغاز ریاست آتامبایف پروژه مجددا مورد توجه قرار گرفت.

وی افزود: دولت و مردم قرقیزستان اجازه ساخت آزمایشگاه آمریکایی را ندادند و این تصمیم بسیار درستی بود. بیشکک باید پیشنهاداتی برای تأمین امنیت بیولوژیک در عرصه بین‌الملل را مطرح کند.     

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۴:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۸
    2 1
    خدا این یانکی‌ها رو به زمین گرم بزنه که این کرونا رو درست کردن انداختن به جون مردم دنیا!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس